En egen spellista

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla,
Jag har fixat mig (för några veckor eller en månad sen, har dålig tidsuppfattning) världens bästa spellista. Det bästa är att jag vet inte i vilken ordning låtarna kommer men Spotify träffar rätt så bra vilken låt jag vill lyssna just denna stund. 
Sitter just nu på bussen, på väg hem efter en mycket trevlig middag med kollegorna och känner mig lycklig. En kollega sa till mig 'Daniela,jag älskar hänga med dig, du är så social så att med dig diskuterar folk så roliga ämnen'. Kul, känner detsamma ;)
Tänker på livet och allt jobbigt som jag har varit med om och samtidigt på allting bra som jag har fått uppleva och jag känner mig tacksam.
Tacksam till mig själv och mitt starka och roliga psyke (för att jag är enkvinnascirkus och kan underhålla mig själv) men tackar särskilt till mina föräldrar (mamma framförallt men även pappa) för att de har fostrat mig som de har gjort ! Tack till mina morföräldrar som har varit förebilder och har fostrat mig till en stark och självständig och älskad unge!
Önskar att alla barn har eller har haft den stöd man behöver från sin familj.
Just för att man födds i en familj och den väljer man inte, som det är så bra när man råkar dessutom gilla den (vissa delar har man lärt sig att förstå och delvis acceptera ;)!
Igår var jag på en föreläsning som handlade om tonåringar, 'I huvudet på din tonåring' heter den.
En intressant tanke var att man ska se på resan genom tonåren som en charterresa. När man anländer till chartermålet och guiden ska berätta om din vecka på resmålet så säger inte hen 'Gå inte till den restaurangen för att den är äcklig och gå inte till den platsen för att den är farlig'.
 
Tvärtom så säger de vart man ska gå och vad man ska uppleva. Så borde vi göra med våra barn vi ska uppmuntra de att upptäcka världen och inte avskräcka dem från den!
En annan viktig sak som jag tog med mig är att barn får för mycket ansvar och för lite stöd i sIna beslut och sin vardag av sina föräldrar att de blir utbrända redan som tonåringar!
Våga bestäm ibland för ditt barn, våga vara pinsam, våga visa och sätta gränser! Glöm inte att älska din finniga trotsiga tonåring för att hen är din bebis oberoende!
Kärlek på er och sprid kärlek kring er!
Det är sånt välden behöver mer av!
Love,peace and understanding
Ägnar detta inlägg till min underbara tonåring som är allt en mamma kan önska sig och lite till
 
 
 
Till top