Torrevieja 60 år

Allmänt / Permalink / 0
Fjärde dagen i Torrevieja. Solen gasar på och AC arbetar för fullt. Vi turas dock om att stänga av den i smyg :)
Igår firade vi bästa mamma som fyller 60 och har tagit oss på denna fina resa.
 
Festmiddagen intogs på en restaurang (Vela beach) vid stranden som har fått full pott på Tripadvisor och som verkligen lever upp till ryktet. De brukar börja med att tilldela oss en servitör och under kvällen byta ut honom 2 ggr :) Denna gång var bytet till det bättre trots att vår nya servitör pratade knappt engelska och mina knappa talkunskaper i spanska dög halvvägs :)
Han lyckades övertala mamma att ta risken att smaka en fisk som låg inlagd i salt samt tillagades för henne på plats.Det visade sig vara en riktig god fisk.
 
Vår förrätt blev calamari
 
Firandet avslutade han med att dra på "Happy birthday" sången i högtalarna så att hela restaurangen klingade av ljudet och sjungaför full hals samt klappa allt han har på slutet för att få med resten av gästerna att göra detsamma. Tråkigt nog så gjorde de inte det men på videon jag filmade kan jag meddela hör man ingen annan än kamerakvinnan ;)
Mina har, som synd var, haft feber nu två nätter i rad så det blir ingen sova för mig och Dennis (och självklart henne). Så vi känner oss som riktiga småbarnsföräldrar (Mina brukar för övrigt vara så lugn och glad så att vi inte riktigt känner av småbarnstiden som jobbig men tvärtom).
Här bor vi i en lägenhet med 4 rum och 2 badrum och lekplatsen och poolen finns precis utanför terrasen.
 
 
Vi bor också i närheten av en Rosa Laguna som
de utvinner salt ur. Man flyter på skönt utan att behöva anstränga sig och saltet svider här och där. Dessutom är 'sanden' av salt och ungarna höll på att slicka i sig en stor mängd. Skölja av osa gjorde vi i vattenspridaren på gräsmattani parken bredvid.
 
En hel dag tillbringade vi på stranden häromdagen. Strandmaten var dyr och skit äcklig. Beställde små fiskar som visade sig vara som kokta. Havet var livligt med vågor och stranden var full så långt ögat når.
Det bästa var Thai-massagen som jag tog på sanden och som kostade bara 10 euro för 30 min.
 
Idag ska vi iväg till Alicante och kolla läget där.
Mera Sangria och äkta kärlek åt folket säger jag så länge!
Hörs snart!
 
Till top